SON BAŞVURU TARİHİ 13 AĞUSTOS 2021 ( CUMA )
16 AĞUSTOS 2021 – 10 EYLÜL 2021
SINAV TARİHLERİ : 6-10 EYLÜL 2021

EĞİTİM TANIMI

Değerler, aklın ve kalbin birlikte uyum içinde olması şeklinde tanımlanabilir.

Ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir. Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Sevgi, cesaret, dostluk, yardımlaşma, temizlik, saygı, doğruluk, nezaket ve benzerleri önem verilen toplumsal değerlerdir.

Değerler toplum için önemlidir, değerlere uygun davranan insanlar da toplum gözünde değerlidir. Değerler sadece günlük eylem ve davranışlarımıza rehberlik eden ilke ve ölçütler olmaları bakımından değil, genel yaşam tarzımızı ve yönünü etkileme, belirleme açısından da önemlidir. Bu belirleme, seçeceğimiz meslekten, ülkesi veya insanlık için özveride bulunmaya, nasıl bir anne veya baba olacağımıza kadar geniş ve önemli bir alanı kapsar. Toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan;

• Yardımlaşma
  • Dürüstlük
  • Sorumluluk
  • Sevgi
  • Hoşgörü
  • Saygı
  • Barış
  • Özgüven v.b gibi kazanımları öğrencilerimize kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalardır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Değerler Eğitimi Eğitmenliği Sertifikası ile

• Okul Öncesi Eğitim Kurumları  (Kreş, Anaokulu),
  • Kur’an Kursu,
  • Yaz Kur’an Kursu gibi alanlarda çalışılabilir.

Örgün eğitimin farklı kademelerinde görev yapan eğitimciler de bu sertifika programı ile değerler eğitimi konusunda yetkinlik kazanarak daha etkin görevler üstlenebilirler.

1. Değerler Eğitimi Nedir?
  2. Değerler Eğitiminin Hedefleri Nelerdir?
  3. Değerler Eğitimi Programı Nasıl Uygulanmalıdır?
  4. Değerler Eğitimi Hangi Yaş Gruplarına Hitap Ediyor?
  5. Değerler Eğitiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı
  6. Değerler Eğitiminde Öğretmenin Rolü ve Sorumlulukları
  7. Değerler Eğitiminde Ailenin Rolü ve Sorumlulukları
  8. Değerler Eğitiminde Drama ve Eğitsel Oyunlar
  9. Ahlak ve Değerler Eğitiminde Kullanılan Temel Yaklaşımlar
  10. Dinde Soyut ve Somut Kavramlar
  11. Eğitim ve Öğretim
  12. Eğitim ve Öğretimin Sağlanması
  13. İletişim ve Etkileşim
  14. Özgüven ve Stres
  15. Öğretime Hazırlık
  16. Sunucu Hazırlanması ve Sunum Yapılması
  17. Yetişkin Eğitimi (Androgoji)
  18. Eğitim Teknolosi-Teknolojik Öğretim
  19. Ölçme ve Değerlendirme
  20. Eğitim Yönetimi

• Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı 1 adet sertifika elde edebileceğiniz bir mesleki ve kişisel gelişim programıdır.
  • Uzaktan Eğitim Yönetmeliği ders işleyişi geçerli olacaktır.
  • Katılımcılar Türkiye'nin her yerinden katılabilir. Yurtdışından katılım sağlamak isteyenler için başvuru sırasında Türkiye iletişim numarası ve Türkiye adresi belirtmeleri gerekmektedir.
  • Eğitimler 7/24 açık olup, başlangıç ve bitiş tarihleri arasında telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitim başlangıç tarihinde (gün içerisinde) kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Eğitim programı son başvuru tarihinden sonraki ilk iş gününde başlamaktadır.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Sınav çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitimlerin bu süre zarfında tamamlanması ve sınavlar da başarılı olunması gerekmektedir.
  • Sınavda geçme notu 50 ve üzeridir. Başarılı olan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika, eğitim bitiş tarihinden sonra 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Sertifikalar alıcı ödemeli (aday tarafından) kargo olarak gönderilmektir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

Hesap Sahibi: YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
Banka: T.C. ZİRAAT BANKASI