GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 16 ARALIK 2020 (ÇARŞAMBA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 18 ARALIK 2020 - 22 OCAK 2021
SINAV TARİHLERİ: 18 OCAK 2021 - 22 OCAK 2021

NOT: Eğitim toplamda 55 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge konu hakkında sınıf açma, ek ders alma imkanı tanımaktadır. Eğitim programı için toplam 30 gün süre tanınmıştır.

Evde ve Okulda Temel Montessori Uygulamaları

Montessori metodunun kurucusu 1870 yılında İtalya’da dünyaya gelen ve İtalya’nın ilk kadın doktoru unvanını alan (1896) Maria Montessori’dir.

Montessori metodu çocukların doğal gelişimlerini gözleyen ve destekleyen, devrim niteliğinde bir metoddur.

Montessori metodu ne işe yarar?

Montessori metodu çocukların yaratıcılık, problem çözme becerisi, muhakeme ve zaman yönetimi becerilerinin gelişmesine yardımcı olarak, onları sosyal ilişkilerin mevcut olduğu gerçek dünyaya hazırlamaktadır. Metot kapsamında temel amaç, çocukların genel yaşamsal beceri öğretiminin en sağlıklı şekilde verilmesi ve bu süreç içerisinde çocuklara güçlü bir kişilik ve öz denetim kazandırılmasıdır.

Montessrori metoduyla çocuk nasıl öğrenir?

Montessori metodu bütünsel öğrenmeyi sağlar. Temel alınan düşünce biçimi; ancak zihin, ruh ve beden birlikte faaliyette olursa, yani zihin, beden ve kalp eş zamanlı işleme konulursa insanın gelişebileceğidir.

Montessori metodu çalışmalarında 3 temel prensip mevcuttur; çocuğun bireyselliği, bağımsızlığı ve bütünselliği.

Montessori metodu kaç yaşından itibaren uygulanabilir?

Montessori uzmanları, metodun bir yaşam şekli olarak ev ortamında bebeklikten itibaren uygulanabilir olduğundan, iki yaşta ise tam anlamıyla ev çalışmalarına başlanabileceğinden ve üç yaşta da Montessori metodunun uygulanmakta olduğu okul öncesi eğitim kurumlarına başlanmasının sağlıklı olacağından söz ederler.

Montessori uygulama alanları ve araçları nelerdir?

• Günlük hayat uygulamaları: Günlük hayat araçları çocuk için ev ve okul arasında rahat bir geçiş sağlar. Bu araçlar çocuğun evde her zaman rastladığı araçlardır. Günlük araçların taklitleri yerine, biz yetişkinlerin kullandığı, gerçek formların kullanılması uzmanlarca tavsiye edilir. Bu süreç içerisinde çocuk çalışacağı aracı seçmeyi, çalışacağı yere aracı getirmeyi, çalışma sonunda ise etrafı toplamayı öğrenir. Bu öğrenim süreci; dikkat, el-göz koordinasyonu, sınırlar, öz denetim ve dolayısı ile öz saygının gelişimini destekler.

• Duyusal uygulamalar: Duyu araçlarının amacı çocuğun duyularını etkileyerek çalıştırmaktır. Bu süreç içerisinde, yaş dönemi kapsamında sağlanmak istenilen; kavram bilgilerini çocuğun dokunarak, gözleyerek, tüm duyu organları ile hissederek-deneyimleyerek öğrenmesi ve öğrenmenin kalıcılaşmasıdır.

• Matematik: Araçlar sade ve rahatça anlaşılabilen araçlardır. Çocuklar matematiği zor olduğu önyargısı ile değil, bir çeşit oyun olarak öğrenir. Önemli olan başarı değil, matematiksel kavramların ve matematiğin mekanizmasının öğrenilmesidir. Matematik araçları sayılar, matematik işlemleri ve matematiksel olguları anlatan araçlardan oluşur. Her bir araç birbirini takip eder ve matematiksel bilgiyi parça parça ve bir bütünlük içerisinde çocuğa aktarır.

• Dil: Dil insanın iletişim kurması, kendini ifade etmesi ve düşünebilmesi için sahip olduğu en önemli beceridir. Montessori metodunda çocuklar önce bir dili oluşturan sesleri tanırlar ve bu seslerin ifade ettiği şekilleri, yani harfleri öğrenirler. Okuma bu şekillerin seslendirilmesi işlemidir. Fakat asıl önemli olan; okuduğunu anlama aşamasıdır. Okumayı söken çocuğa vakit kaybetmeden anlayabileceği metinler verilir ve benzerlerini kendisinin de oluşturması için çalışmalar sunulur.
1.Maria montessorinin yaşamı ve montessori metodunun doğuşu
2.Montessorinin eserleri
3.Montessorinin düşüncelerini etkileyen entelektüel ortam
4.Montessori yönteminin felsefesi
5.Montessori metodu
6.Montessori metodunun hedefleri
7.Eğitim ortamının etkin aktörü: çocuk
8.Montessori metoduna göre düzenlenen ortam (sınıf)
9.Montessori metodunda öğretmen ve genel özellikleri
10.Montessoriye göre çocukların gelişim aşamaları
-erken çocukluk gelişim aşaması 0-6 yaş (bilinçsiz emici zihin- bilinçli emici zihin)
-son çocukluk gelişim aşaması 6-12 yaş
-dikkatin Polarizasyonu- konsantrasyon ilkesi
-normalleştirme ilkesi
-yetkilendirme/güçlendirme ilkesi
-akranlarla ve onlardan öğrenme ilkesi
13.Montessori programının özellikleri
14.Bireysel eğitim
15.günlük yaşam materyalleri ve örnek etkinlikler
16.duyu ve materyalleri ve örnek etkinlikler
17.dil materyalleri ve örnek etkinlikler
18.matematik materyalleri ve örnek etkinlikler
19.kozmik eğitim materyalleri ve örnek etkinlikler
20.jimnastik,fiziksel egzersiz ve örnek etkinlikler
21.Günlük Programı akışı
22.Montessori programında ailenin yeri
23.Montessori öğretmeninin eğitimi
24.Montessori yöntemine yönelik eleştiriler
25.Montessori yönteminin Türkiye’de uygulanabilirliği
-eğitim ortamında yapılabilecek düzenlenmeler
-gelişim alanlarının desteklenmesi
-uygulamaya yönelik öneriler
26.Montessori programında değerlendirme
27.Montessori eğitimi alan kişiler
28.Ölçme ve Değerlendirme

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!