GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 16 ARALIK 2020 (ÇARŞAMBA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 18 ARALIK 2020 - 22 OCAK 2021
SINAV TARİHLERİ: 18 OCAK 2021 - 22 OCAK 2021

ÖNEMLİ NOT: Eğitim toplamda 70 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge konu hakkında sınıf açma, ek ders alma imkanı tanımaktadır. Eğitim programı için toplam 30 gün süre tanınmıştır.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTMEN EĞİTİMİ

Bu eğitim, eğitmenlere ve ilgili ebeveynlere; günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulan kodlama ve robotik alanındaki bilgi ve yetenekleri okul öncesi çağ grubuna ait çocuklara, seviyelerine göre kazandırmaları için ihtiyaç duyacakları alt yapıyı kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim sonunda katılımcılar; gelişim psikolojisi, zeka kuramları, eğitim içeriği hazırlama ve materyal tasarımı gibi konularda; algoritmik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme ve işbirliği gibi 21. yüzyıl bireylerinin sahip olması beklenen becerileri gerek okul öncesi gerekse okul çağındaki çocuklara kazandırmada büyük katkı sağlayan robotik ve kodlama eğitimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Bu eğitimin okul öncesi çocuklara katacağı kazanımlar hakkında farkındalık, bilgi ve vizyon kazanacaklardır. Ayrıca katılımcılar, kendilerine referans olabilecek başarı sertifikası ile konu alanında hedef kitleye eğitim verebileceklerdir.

Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar; robotik ve kodlama eğitimine ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir.

Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.

Eğitim süresince başarı kriterlerini sağlayan kursiyerlere Dumlupınar Üniversitesi "Okul Öncesi Robotik ve Kodlama Eğitici Eğitimi" sertifikası verilecektir.

Eğitim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS/LMS) alt yapısı içerisinde internet tabanlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kodlama Nedir?

Bir problemi çözebilmek için farklı bilişsel becerilerin bir arada kullanılma sürecidir. Problemi çözebilmenin ilk aşaması öncelikle verilen problemin net olarak anlaşılması ve analiz edilmesidir. Bireylere; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, problem çözme odaklı olmak, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırır. Ayrıca çocukların bilgisayar başında harcadıkları zaman göz önüne alındığında, bu zamanı onlara fayda sağlayacak ve geliştirecek konuya yönlendirmek daha yararlı olacaktır.

Robotik Nedir?

Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Okul öncesi öğretmenleri, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretmenleri için,

Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, zeka-oyunlarına ek olarak eğitim kodlama ve robotik üzerine çalışabilmek için,

Çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için

Fen bilimleri (Fen ve Teknoloji, Biyoloji, Kimya, Fizik), Matematik, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri branşlarından ortaokul ve lise öğretmenleri ve alana ilgi duyan üniversite öğrencileri

Programa ilgi duyan herkes katılabilir, kayıt için mezuniyet şartı aranmamaktadır.

• DERS İÇERİĞİ

• Robotik Nedir ?
  • Robotiğin Gelişim Süreçleri
  • Robotiğin Kullanım Alanları
  • Kodlama Nedir ?
  • Robotik Kodlama Nedir ?
  • Temel Kavramlar
  • Algoritmaya Giriş
  • Algoritmaya Neden İhtiyaç Duyarız ?
  • Akış Şeması
  • FlowChart Uygulamaları
  • Scratch Örnekleri
  • Kodu Game Lab
  • Benzer Online Uygulamalar
  • Temel Elektronik
  • Thinkercad ile Robotik Örnekleri (20 Proje)
  • Led Yakma, Blink Uygulaması
  • Buton ile Led Yakma
  • Analog Okuma ve Seri Haberleşme
  • Potansiyometre ile Led Yakma
  • Karaşimşek Uygulaması
  • LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
  • RGB Led Yakma
  • Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
  • Dijital Metre Uygulaması
  • Step Motor Kontrolü
  • RFID Sensör Kullanımı
  • Arduino’ya Giriş (20 Proje)
  • Led Yakma, Blink Uygulaması
  • Buton ile Led Yakma
  • Analog Okuma ve Seri Haberleşme
  • Potansiyometre ile Led Yakma
  • Karaşimşek Uygulaması
  • LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
  • RGB Led Yakma
  • Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
  • Dijital Metre Uygulaması
  • Bluetooth ile Led Kontrol
  • RFID Sensör Kullanımı
  • Appinventor Mobil Uygulama Geliştirme
  • Mobil Uygulama İle Proje Birleştirme
  • Üst Düzey Proje Örneği (Mobil Uygulama ile kontrol edilebilen Robot )
  • Alt Düzey Proje Örneği (Gece otomatik yanan sokak lambası)
  • Ölçme ve Değerlendirme

TOPLAM 70 SAAT

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!