GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 16 ARALIK 2020 (ÇARŞAMBA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 18 ARALIK 2020 - 22 OCAK 2021
SINAV TARİHLERİ: 18 OCAK 2021 - 22 OCAK 2021

MASAL ANLATICILIĞI

Eğitimin Amacı

İnsanlığın geçmişten günümüze ulaşan becerilerinden birisi de masal ve hikaye anlatıcılığıdır. Hikaye ve masallar yoluyla çocuklar bazen hayatın zorluklarına bazen güzelliklerine bazende ütopyalarına hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur. Günümüzde ise etkili bir şekilde eğitim ortamları başta olmak üzere sosyal her ortamda masal ve hikayelere yer verilmektedir.

Hiçbir etkili konuşma yoktur ki içinde hikaye olduğu vakit sıkıcı geçsin, anlaşılması güç olsun. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikayelerdir.

Hikaye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikaye anlatmadan çocuk büyüten de veya eğiten de yoktur. İşte masal ve hikayenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı” düzenlemiş bulunmaktayız.

ÇOCUK RESİM ANALİZİ

Eğitimin Amacı

Eğitimin amacı, öğretmenlerin ve velilerin psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımaalarına ve çocukla yürütülen etkinliklerde teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır.

Eğitimin İçeriği

1. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİM AMACI
  2. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ İÇERİĞİ
  3. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NEDİR ?
  4. Çocuklarda bilişsel gelişime katkısı ise; Çocuklara duygusal gelişimine katkısı
  5. Çocuklar için dil gelişimine katkısı
  6. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNİ KİMLER ALABİLİR?
  7. ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN; MASAL NEDİR
  8. Resim Analizinin Tarihçesi
  9. Çocuk ve Resim
  10. Bir İfade Aracı Olarak Çocuk Resmi
  11. Çocuk Resminin Gelişim Aşamaları
  12. Çocuk Resmindeki Sembolik İfadeler
  13. Psikolojik Resim Testlerini Uygulama Yöntemleri
  14. Ölçme ve Değerlendirme

EĞİTİM SÜRESİ: 56 Saat

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!