GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 25 EYLÜL 2020 (CUMA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 25 Eylül 2020 - 25 Ekim 2020
SINAV TARİHLERİ: 21 Ekim 2020 - 25 Ekim 2020

MASAL ANLATICILIĞI

Eğitimin Amacı

İnsanlığın geçmişten günümüze ulaşan becerilerinden birisi de masal ve hikaye anlatıcılığıdır. Hikaye ve masallar yoluyla çocuklar bazen hayatın zorluklarına bazen güzelliklerine bazende ütopyalarına hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur. Günümüzde ise etkili bir şekilde eğitim ortamları başta olmak üzere sosyal her ortamda masal ve hikayelere yer verilmektedir.

Hiçbir etkili konuşma yoktur ki içinde hikaye olduğu vakit sıkıcı geçsin, anlaşılması güç olsun. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikayelerdir.

Hikaye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikaye anlatmadan çocuk büyüten de veya eğiten de yoktur. İşte masal ve hikayenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı” düzenlemiş bulunmaktayız.

ÇOCUK RESİM ANALİZİ

Eğitimin Amacı

Eğitimin amacı, öğretmenlerin ve velilerin psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımaalarına ve çocukla yürütülen etkinliklerde teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır.

Eğitimin İçeriği

1. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİM AMACI
  2. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ İÇERİĞİ
  3. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NEDİR ?
  4. Çocuklarda bilişsel gelişime katkısı ise; Çocuklara duygusal gelişimine katkısı
  5. Çocuklar için dil gelişimine katkısı
  6. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNİ KİMLER ALABİLİR?
  7. ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN; MASAL NEDİR
  8. Resim Analizinin Tarihçesi
  9. Çocuk ve Resim
  10. Bir İfade Aracı Olarak Çocuk Resmi
  11. Çocuk Resminin Gelişim Aşamaları
  12. Çocuk Resmindeki Sembolik İfadeler
  13. Psikolojik Resim Testlerini Uygulama Yöntemleri

EĞİTİM SÜRESİ: 40 Saat

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 70 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden yada 0850 346 78 54 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.