GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 16 ARALIK 2020 (ÇARŞAMBA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 18 ARALIK 2020 - 22 OCAK 2021
SINAV TARİHLERİ: 18 OCAK 2021 - 22 OCAK 2021

ZEKA OYUNLARI

Eğitimin Amacı

Bu eğitimle zeka oyunlarının tarihçesi, eğitimdeki önemi ve zeka oyunlarındaki temel kavramlar hakkında bilgi sağlamak, zeka oyunları eğitiminde kullanılan yöntemler, zeka oyunu türlerine göre kazanılan beceriler, ders planı hazırlama ve zeka oyunlarının öğretimi ile ilgili farkındalık oluşturmak ve deneyim kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu etkinlik; zekâ oyunları kurslarını illerde verebilecek eğiticileri yetiştirmek amacıyla düzenlenmiştir.

!!! EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDIĞINDA SERTİFİKA İLE BİRLİKTE TRANSKRİPT (NOT DURUM BELGESİ) GÖNDERİLECEKTİR. !!!

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. Zekâ Oyunlarının Tarihçesi
  2. Zekâ Oyunlarının Eğitimdeki Önemi
  3. Zekâ Oyunları Eğitiminde Kullanılan Yöntem ve Teknikler

•        Anlatım Yöntemi
         •        Problem Çözme Yöntemi
         •        Gösterip Yaptırma Yöntemi
         •        Bireysel Çalışma Yöntemi
         •        Örnek Olay Yöntemi
         •        Gösteri (Demonstrasyon) Yöntemi

Ölçme ve Değerlendirme

EĞİTİM SÜRESİ: 54 Saat

Eğitimin Detayları

Eğitim faaliyetini başarı ile tamamlayan her kursiyer;

1. Zekâ oyunlarının tarihçesini açıklar.
  2. Zekâ oyunlarının eğitimdeki önemini ifade eder.
  3. Zekâ oyunları eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikleri uygular.
  4. Zekâ oyunları eğitimindeki temel kavramları kullanır.
  5. Zekâ oyunlarının türlerini sınıflandırır.
  6. Zekâ oyunları eğitimi ile kazanılan becerileri örneklerle açıklar.
  7. Zekâ oyunları dersi öğretim programını uygular.
  8. Zekâ oyunları ders planı hazırlar.
  9. Dünya zekâ oyunları federasyonu çalışmalarını takip eder.
  10. Türk Beyin Takımı çalışmalarını takip eder.
  11. İçeriğe uygun öğretim materyalleri hazırlar.
  12. Öğrencilerin üst düzey bilişsel becerilerini geliştirici öğrenme ortamları oluşturur.
  13. Öğrencilerin derslerde analitik düşünmelerine yönelik etkinlikler hazırlar.
  14. Meslektaşlarıyla bilgi ve deneyim paylaşımına açıktır.

Akıl ve zeka oyunları sertifikası soyut ve somut objeler arasındaki ilişkiyi kurabilme, stratejik bakış açısı geliştirme, sözel ifade ve el becerileri kullanabilme, psikomotor becerilerini geliştirme, duygusal ve sayısal zekayı geliştirme olarak tanımlayabiliriz. Çocuk için keyifli bir öğrenme metodudur. Uluslar arası bir çok üniversitede yapılan testlerde akıl zeka oyunlarının IQ seviyelerini artırdığı, zeka düzeylerini geliştirdiği kanıtlanmıştır.

Akıl Zeka Oyunları Eğitimi ile kursiyerlere akıl zeka oyunları öğreticiliği konusunda teorik ve pratik bilgi, beceri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu eğitimle beraber akıl zeka oyunları kavram bilgileri, yöntemleri, türlerine göre geliştirilecek becerileri planlama, farkındalıklarını ortaya çıkarma ve deneyim kazandırma sağlanmış olur.

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

HEMEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!