SON BAŞVURU TARİHİ 13 AĞUSTOS 2021 ( CUMA )
16 AĞUSTOS 2021 – 10 EYLÜL 2021
SINAV TARİHLERİ : 6-10 EYLÜL 2021

!!! ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN AKREDİTEDİR !!!

EĞİTİM TANITIMI

Kursiyerlerimiz Bilgisayar İşletmenliği Kursunu alarak bir bilgisayarı genel olarak kullanıp dokümanlar oluşturabilecek, Ms Word de belgelerle çalışabilecek, Ms Excel de sayısal hesaplamalar yapabilecek, Ms Powerpoint ile sunumlar hazırlayabilecek ve Internet Explorer ile internet dünyasında dolaşabileceklerdir.

Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır. Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz. Bunun dışında adalet bakanlığı Zabit Katipliği ve diğer başvurular bilgisayar sertifikası aranmaktadır.

Yazılı, görsel ve işitsel olarak kullanılabilen bu araçları etkin bir şekilde yönetmek, insanların günlük hayatında birçok işine yarayabileceği gibi; kariyer olanakları açısından da pek çok avantaj sağlar. Günümüzde artık her firmanın, özellikle de kurumsallaşmış olanların bu araçları etkin bir şekilde kullanarak piyasaya ulaştığı düşünülürse; istihdam edilecek personellerden de buna paralel olarak belli bilgi ve beceriler beklenir. Dolayısıyla kendini geliştirmek ve iyi bir kariyer yapmak isteyen kişilerin, temel bilgi teknolojileri alanında kendisine ve şirkete faydalı olabilecek düzeyde yetkinlik kazanabilmesi için bu konuda eğitim alması gerekir.

o BİLGİSAYARA GİRİŞ
• Bilgisayar Nedir?
• Bilgisayarın Tarihi
• Sayı Sistemleri
• Bilgisayarı Nerelerde Kullanıyoruz?
• Bilgisayar Çeşitleri
• Bilgisayar Kullanırken alınacak Önlemler
• Bilgisayarı Oluşturan Öğeler
• İşlemci(Hızı , Çekirdeği , Popüler Markalar,overclock , Soğutma)
• Anakart
• Ekran Kartı(Yapısı , Seçim esnasında dikkat edilmesi gerekenler)
• Ram
• Sıralama
• Örnek Uygulama 3 Personel Bilgileri

EĞİTİM SAATİ: 120 SAAT

• Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı 1 adet sertifika elde edebileceğiniz bir mesleki ve kişisel gelişim programıdır.
  • Uzaktan Eğitim Yönetmeliği ders işleyişi geçerli olacaktır.
  • Katılımcılar Türkiye'nin her yerinden katılabilir. Yurtdışından katılım sağlamak isteyenler için başvuru sırasında Türkiye iletişim numarası ve Türkiye adresi belirtmeleri gerekmektedir.
  • Eğitimler 7/24 açık olup, başlangıç ve bitiş tarihleri arasında telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitim başlangıç tarihinde (gün içerisinde) kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Eğitim programı son başvuru tarihinden sonraki ilk iş gününde başlamaktadır.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Sınav çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitimlerin bu süre zarfında tamamlanması ve sınavlar da başarılı olunması gerekmektedir.
  • Sınavda geçme notu 50 ve üzeridir. Başarılı olan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika, eğitim bitiş tarihinden sonra 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Sertifikalar alıcı ödemeli (aday tarafından) kargo olarak gönderilmektir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

Hesap Sahibi: YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
Banka: T.C. ZİRAAT BANKASI