SON BAŞVURU TARİHİ 24  EYLÜL 2021 ( CUMA )
 27  EYLÜL 2021 – 30 EKİM 2021
SINAV TARİHLERİ : 26-30 EKİM 2021

REKTÖRÜMÜZÜN MESAJI

EĞİTİM TANITIMI

Hazırlanan program konuyla ilgili görev yapacak olan personelin, ilgili konulardaki programlara ilgi duymasını sağlamak ve konular hakkında yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır. Değerler ve Manevi Rehberlik eğitim konuları harmanlanarak hazırlanmış bir eğitim programıdır.

Ortak değerler oluşturamayan bir toplum bütünleşme değil, tersine toplumsal çözülme yaşaması kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle Değerlerden bağımsız bir eğitim sistemi düşünmek mümkün değildir. Eğitimin hedeflerinden birisi değer kazandırmak, bir diğeri de kazanılan ve herkes tarafından kabul edilen değerleri davranış haline getiren bireyler yetiştirmektir.

Manevi Rehberlik, dinsel ve manevi alana yönelimli danışanların gereksinimlerini karşılamak ve bu alanda toplumun ihtiyaç duyduğu konular dikkate alınarak hazırlanmış bir eğitim programıdır.

EĞİTİME KİMLER KATILMALIDIR?

• Üniversitelerin dört yıllık ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar,
  • İki yıllık ilahiyat önlisans programlarından mezun olanlar,
  • İlahiyat lisans ve önlisans öğrencileri,
  • İmam Hatip mezunları,
  • Kuran Kursu öğreticileri ve adayları
  • Değerler Eğitmeni olarak Görev Almak isteyenler
  • Öğretmenler

EĞİTİM SÜRESİ  VE ŞEKLİ

• Eğitim 180 ders Asenkron ( Kayıtlı Video ) saatinden oluşmaktadır.
  • Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Suat Cebeci hocamızın katılımıyla ZOOM üzerinden 12 Saat Canlı Yayın ile etkileşimli ders yapılacaktır.
  • Rektör hocamız Sn. Prof. Dr. Sayın Suat Cebeci ile eğitim süresi zarfından 2 kez Canlı ve Etkileşimli Zoom Dersi yapılacaktır.
  • Dersler hocamızın müsait günlerine göre adaylara SMS olarak bildirilecektir.
  • Katılım zorunlu değildir, canlı yayın sonrası dersler sisteme bant kaydı olarak yüklenecektir.

Canlı Ders Tarihleri :

Rektör hocamız Sn. Prof. Dr. Sayın Suat Cebeci müsait günlerine göre adaylara bilgilendirme mesajı iletilecektir.

Manevi Rehberlik ve Dini Danışmanlık

• Dini danışmanlık ve rehberliğin ortaya çıkışı
  • Öğrenci kişilik hizmetleri ve rehberlik
  • Dini danışma ve rehberlik (mahiyeti – çeşitleri)
  • Dini danışma ve rehberlik esaslar ( pastoral psikoloji)
  • İslami acıdan dini danışma ve rehberlik
  • Dini danışma ve rehberliği gerektiren hususlar
  • Dini danışma ve rehberlik çeşitleri (danışan ve danışılan açıdan )
  • Dini danışma ve rehberlikte temel yaklaşımlar
  • Dini danışma ve rehberliğin ilkeleri
  • Dini danışma ve rehberlik teknikleri
  • Toplumda dini danışma ve rehberlik alanları
  • Rehberlik edici din öğretiminin özellikleri ( Rahatlatıcılık –İkna edicilik –Anlamlandırma – Önleyicilik )
  • Dini danışma ve rehberlikte karşılaşılan sorunlar
  • Din hizmetlerinde rehberlik becerileri
  • Eğitim ve Öğretim Bilgisi
  • Eğitim ve Öğretimin Sağlanması
  • İletişim ve Etkileşim
  • Öğretime Hazırlık
  • Sunu Hazırlanması ve Sunum Yapılması
  • Yetişkin Eğitimi (Androgoloji)
  • Ölçme ve Değerlendirme
  • Eğitim Yönetimi
  • Teknolojik Öğretim

Ortak Dersler

• İletişim Dersleri
  • Görüşme Teknikleri
  • Liderlik Dersleri

• Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı 1 adet sertifika elde edebileceğiniz bir mesleki ve kişisel gelişim programıdır.
  • Uzaktan Eğitim Yönetmeliği ders işleyişi geçerli olacaktır.
  • Katılımcılar Türkiye'nin her yerinden katılabilir. Yurtdışından katılım sağlamak isteyenler için başvuru sırasında Türkiye iletişim numarası ve Türkiye adresi belirtmeleri gerekmektedir.
  • Eğitimler 7/24 açık olup, başlangıç ve bitiş tarihleri arasında telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitim başlangıç tarihinde (gün içerisinde) kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Sınav çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav belirtilen tarih aralığında gerçekleşecektir. Eğitimlerin bu süre zarfında tamamlanması ve sınavlar da başarılı olunması gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika, eğitim bitiş tarihinden sonra 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Sertifikalar alıcı ödemeli (aday tarafından) kargo olarak gönderilmektir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi/banka kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapılan hatalardan dolayı kaynaklanacak hatalar aday sorumluluğuna aittir.

Hesap Sahibi: YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
Banka: T.C. ZİRAAT BANKASI