GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 17 TEMMUZ 2020 (CUMA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 17 Temmuz 2020 - 17 Ekim 2020

GİRİŞ

Yalova Üniversitesi bünyesinde açtığımız aşağıda ayrıntılı açıklanan bu kurslarımızın internette vidyo ders platformlarından farkı, akademik disiplin eşliğinde teknikleri öğretmenin yanında, sizin gerçekten bunu öğrendiğinizi belgelemektir. Mesela bir xxx.com sitesinden eğitim satın aldınız diye kimse sizin bu işi gerçekten bildiğinize hükmedemez. Hatta 3B tasarım ve animasyon, uygulamalı ve yazılım kullanmaya dayalı bir süreç olduğu için çoğu kişi kendinde devam etme motivasyonunu bulamamaktadır. Vidyo dersler satın alınmakta belki hepsi izlenmesine rağmen kişinin öz becerisi halinde içselleştirilememektedir. Biz, YUSEM olarak Türkiye’de ilk defa 3B Tasarım ve Animasyon eğitimini en son teknikler üzerinden halka açıyoruz. Uzaktan, ama yüzyüzeymiş gibi ciddi takiple ve sıcak bir ortamda size bunu öğretmeyi vadediyoruz. Herhangi bir kurumuzdan sertifika alabilen kişi gerçekten o kursta verilen eğitimi, yeterince öğrenmiş olacaktır. Çünkü gerekli uygulama ödevlerini yapmayanlara sertifika vermiyoruz. Kopya çekilmesin diye herkese farklı ödevler veriyoruz. Ve öğrencimiz ödevleri yaparken istediği zaman, dersin hocasıyla temasa geçip, istediği desteği alabiliyor. Basit yerlerde takılıp ne zaman harcıyor ne motivasyon harcıyor.

!!! EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDIĞINDA SERTİFİKA İLE BİRLİKTE TRANSKRİPT (NOT DURUM BELGESİ) GÖNDERİLECEKTİR. !!!

AÇIKLAMA

Kurs, ardı ardına sıralanmış video dersler şeklinde internet üzerinden sunulacaktır. Temel 3B yazılımı olarak Blender 3D kullanılacaktır. Açık kaynaklı, ücretsiz ve çok kabiliyetli bir yazılımdır. Sektörde en çok kullanılan yazılımlardan biridir. Her yıl şöhreti artmaktadır.

Öğrenci, bu videodaki yapılanları aynen kendi yaptıktan sonra dersin hocası ona özgün bir ev ödevi verecektir. Öğrenci,  ödevi istediği sürede yaptıktan sonra hocasına gönderecektir. Eğer hoca yeterli görürse, öğrencinin sıradaki diğer  aşamaya geçmesine izin verecektir. Böyle son aşamayı da başarıyla geçen öğrenciye “Giriş Kuru Yeterlilik Belgesi” verilecektir.  Öğrenci takıldığı yerlerde hocasıyla forum özerinden, özelden veya uzak masaüstü bağlantısıyla destek alabilir. Gerektiğinde ek vidyo dersleri hoca gerekli görürse çekebilir.

Şu an açılan giriş kuru, diğer kurların hazırlığı için konulmuştur. Sadece bu kuru bitirmek sektörel olarak çok anlam ifade etmez. Ama yine de aklınızdaki bazı fikirleri görselleştirmenize yarayabilir.

Bunun arkasından açılacak ikinci kurda ise biraz daha ayrıntıya girilerek pekiştirme yapılacaktır. Bu kurda ileri teknikler verilecektir. Yine bu kur sonunda da “Temel Seviye 3B Sanatçısı Belgesi” verilecektir. Bu kuru bitiren kişi, isterse bundan sonra kendi kanatlarıyla uçabilir. Sektörde giriş seviye işlere rahatça başvurabilir.

Üçüncü kur ise uzamanlık alanlarından oluşmaktadır. Bunlar: modelleme, kaplama, animasyon, karakter animasyon, simulasyon, ışık ve render, saç ve kürk, vidyo işleme ve kompozit, VFX gibi sayılabilir. Bu kurda uzmanlık alanları için ayrı ayrı kurslar vardır.  Mesela birisi, kaplama alanına kaydolup başarıyla geçersei ona “Kaplama Uzmanı Sertifikası” verilir. Eğer diğer uzmanlıkları da almak istiyorsa tekrar ilgili alana kayıt yaptırmalıdır. Diyelim ki, ışık ve render alanına kaydoldu. Bu alanı bitirince “Işık ve Render Uzmanı Sertifikası” verilir. Yani üçüncü kur sertifikalar kurudur. İstediği kadar kura ardı sıra kaydolarak uzmanlıklar elde edebilir.

Dördüncü kur ise mezuniyet kurudur. Bu kurda vidyo ders yoktur. Gerçek bir projede çalışmanız beklenmektedir. İster diğer kursiyerlerle ve ister hocaların belirlediği guruplarla, hatta özel sektör işbirliği projeleri olabilir, amaç gerçek bir üretim sürecinin içinde görev almaktır. Hedefimiz önceki kurlarda edinilen deneyimleri bir araya getirip eser çıkarmaktır. Bu eser hem öğrencinin demosu hem de özel sektör için bir çeşit staj anlamına gelir. Dördüncü kuru geçenlere, bu kurda çalıştığı projedeki görevi, birinci, ikinci ve üçüncü kurlarda edindiği tecrübenin içinde yazılı olduğu “Üç Boyutlu Dijital Tasarımcı” sertifikası verilecektir. Bu kuru bitirebilen birisi, Dünya’nın herhangi bir yerindeki işe başvurabilecek ve yapabilecek yetkinliğe sahiptir.

1. KUR EĞİTİM İÇERİĞİ

• Bölüm 1:   Modelleme Temelleri
  • Bölüm 2:   Dijital Heykeltraşlık Temelleri
  • Bölüm 3:   Kaplama ve Renklendirme Temelleri
  • Bölüm 4:   Simulasyon Temelleri
  • Bölüm 5:   Animasyon Temelleri

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 70 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden yada 0850 346 78 54 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.