GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 17 NİSAN 2020 (CUMA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 17 Nisan 2020 - 17 Mayıs 2020
SINAV TARİHLERİ: 12 Mayıs 2020 - 17 Mayıs 2020

Uygulamada iş mahkemelerinin görev alanındaki uyuşmazlıklarda, işçilik alacağının hesaplatılması amacıyla bilirkişiye başvurulmaktadır. Bilirkişilerin, işçilik alacakları ile ilgili yasal esaslar ve işçilik alacaklarının hesaplanması hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda iş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar eğitiminde bilirkişi adaylarına, önce iş hukukuna ilişkin teorik eğitim verilmesi daha sonra farazi olaylara dayalı olarak nitelikli hesaplama yapabilme yetisi kazandırılması amaçlanmaktadır.

İş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar bilirkişiliği yapmak isteyen bilirkişi adaylarına gerekli teorik ve pratik eğitimin verilmesi ve bilirkişi adaylarının alt uzmanlık alanlarını belgelendirebilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Yukarıdaki bilgilendirmelerin dışında kişisel gelişim amacıyla da bu sertifika programına katılınabilinir.

!!! EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDIĞINDA SERTİFİKA İLE BİRLİKTE TRANSKRİPT (NOT DURUM BELGESİ) GÖNDERİLECEKTİR. !!!

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• İş Hukukunda Temel Kavramlar,
  • İş sözleşmeleri ve İş Sözleşmelerinin Feshi
  • İş Hukukunda Ücret Kavramı,
  • Çalışma Süreleri ve İzinler
  • İş Hukukunda İşçilik Alacakları
  • İş Hukukunda İşe İade Davaları
  • İş Hukukunda Nitelikli Hesaplamalar
  • İş Hukukunda İşçilik Alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı,
  • Kötü Niyet Tazminatı,
  • Fazla Mesai Ücretleri,
  • Ulusal Bayram ve Genel Tatil, Yıllık İzin, Hafta Tatili Hesaplamaları
  • İş Hukukunda İşe İade Davalarında Dört Aylık Boşta Geçen Süre Ücreti ve İş Güvencesi Tazminatı Hesaplamaları
  • Bilirkişi raporlarının incelenmesi
  • Örnek vaka incelemeleri

KİMLER KATILABİLİR?

Eğitime kişisel gelişim anlamında bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes başvuru yapabilir.
İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar uzmanlığında Bilirkişilik yapmak isteyen kişiler. (Bilirkişilik Temel Eğitimi belgesine sahip olunmalı)
* 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 38 inci maddelerindeki bilirkişiliğe başvuru ve kabul koşullarını taşımak

* Avukatlar
* Hakimler
* İş Müfettişleri ve Uzmanları
* Yeminli Mali Müşavirler
* Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
* İş güvenliği Uzmanları
* Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar
* Üst Düzey Yöneticiler
* İnsan Kaynakları Yöneticileri
* İnsan Kaynakları Uzmanları
* Personel Yöneticileri
* Personel Uzmanları

Bilirkişilik Kanunu İçin Tıklayın   https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6754.pdf

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayın    https://bilirkisilik.adalet.gov.tr/dokumanlar/2017/agustos/Bilirki%C5%9Filik%20Y%C3%B6netmeli%C4%9Fi.pdf

EĞİTİM SÜRESİ: 24 SAAT

• Eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmekte olup, dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 70 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden yada 0850 346 78 54 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

EN ÇOK TALEP GÖREN EĞİTİMLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?