GÜNCEL EĞİTİM & SINAV TARİHLERİ
SON BAŞVURU TARİHLERİ: 17 TEMMUZ 2020 (CUMA)
EĞİTİM TARİHLERİ: 17 Temmuz 2020 - 23 Ağustos 2020
SINAV TARİHLERİ: 18 Ağustos 2020 - 23 Ağustos 2020

EĞİTİM TANIMI:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişilerin özel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla 6698 sayılı kanunla 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın gizliliğinin korunması amaçlanmıştır.

KVKK Eğitim Programı, bilgi güvenliği açısından bu alanda hizmet veren yöneticiler ve çalışanlara aynı zamanda bu alana ilgi duyan kişilere detaylı bilgilendirme sağlanması amaçlanmıştır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitim programın da temel kavramlar, süreçler, aşamalar, kanunlar, yasal yollar, açılabilecek davalar hakkında bilgilendirme sağlanmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. Veri Koruma Hukukunda Temel Kavramlar
  2. Kişisel Verilerin Korunması Hakkı
  3. Kişisel Verilerin Korunması
  4. Yasal İlkeler ve Temeller
  5. Yönetmelik ve Tebliğler
  6. Veri Koruma
  7. Veri İhlali
  8. Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri
  9. Bilgi Toplama, Değerlendirme ve Raporlama
  10. Hukuk Terminolojisi
  11. Kişisel Verilerin İşlenmesi Kavramı
  12. Genel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi
  13. Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi
  14. Kişisel Verilerin Aktarılması, Yok Edilmesi, Silinmesi ve Anonim Hale Getirilmesi
  15. Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sahibinin Açık Rızasının Aranmadığı Haller
  16. Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı İşlenmesine Karşı Korunma Yolları
  17. Veri İhlallerine Karşı Cezai Korunma Yolları
  18. Veri İhlallerine Karşı Özel Korunma Yolları
  19. Veri İhlallerine Karşı Tazminat Davaları
  20. Veri İhlallerine Karşı Koruyucu Davalar
  21. 4271 Sayılı Kanunlar Kapsamında KVK
  22. 4857 Sayılı Kanunlar Kapsamında KVK
  23. 5237 Sayılı Kanunlar Kapsamında KVK
  24. KVK'da Şikayet Süreci
  25. Bilişim Suçları
  26. VERBİS'e Kayıt Yükümlülüğü Bulunan Şirketlerce KVK Uyum Sürecinde Aşamalar, Yapılması Gerekenler
  27. Uyum Sürecinden Muaf Olmayan Şirketlerin VERBİS'e Kayıt Sürecinde Yapmaları Gerekenler Hakkında Kişisel Verilerin Korunması Kurulu Kararı

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR:

• İnsan Kaynakları Yöneticileri ve Çalışanları
  • Bilgi İşlem Yöneticileri
  • Yapay Zeka Merkezleri
  • Veri Analitik Merkezleri
  • Avukatlar
  • Muhasebe / Mali Müşavirler
  • Halkla İlişkiler / Tanıtım Pazarlama
  • Kişisel Veriler Alanında Çalışma Yapan Akademisyenler
  • Kişisel Verileri İşleyen Çalışanlar
  • Kişisel Veri İle İlgilenen ve Bu Alana İlgi Duyanlar

EĞİTİM SAATİ: 20 SAAT

• 1 adet Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 70 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden yada 0850 346 78 54 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.