EĞİTİM TANITIMI:
Bilindiği üzere 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim modelinin uygulanması ile birlikte ilköğretimin ilk kademesine seçmeli dersler konmuştur. Bu seçmeli derslerden din eğitimi ile ilgili olanlar, tüm Türkiye çapında önemli bir oranda il merkezi ile ilçe ve köylerdeki okullarda bu dersler öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Durum göz önüne alındığında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin mevcut ihtiyacı karşılayamayacağı aşikârdır. Söz konusu derslerin karşılanmasında Milli Eğitim Müdürlüklerince bu dersleri verebilecek ücretli öğretmenler görevlendirilmektedir. Ancak yine de Pedagojik formasyonu olan ilahiyat mezunları gerekli ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla pedagojik formasyonu olmayan ancak alan bilgisine sahip kişilerin görevlendirilmesi ilk akla gelen uygulamadır. Bu eğitimle alan bilgisine sahip bu kişilerin öğrenci özellikleri, öğrenme- öğretme süreçleri, eğitime hazırlık, verilen eğitimin ölçülmesi ve değerlendirilmesi, öğrenci ile etkili iletişim, sınıf yönetimi vb. gibi konularda pedagojik farkındalık kazanmaları sağlanmıştır. Bu uygulama benzeri ihtiyacı hisseden tüm iller ve müdürlüklerde uygulanabilecek niteliktedir.

ÖNEMLİ NOT 1: BU SERTİFİKA KESİNLİKLE FORMASYON YERİNE GEÇMEZ. SADECE İŞ BAŞVURULARINDA DİĞER ADAYLARA GÖRE 1 ADIM ÖNDE OLURSUNUZ.

ÖNEMLİ NOT 2: YALOVA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YÜSEM) SADECE BELGELENDİRME HİZMETİ YAPMAKTADIR. KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ!

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• Öğrencilerin Gelişimsel Özellikleri
  • Öğrenme Kuramları
  • Eğitimde Psikometrik Yaklaşımlar
  • Öğretim Materyali Geliştirme
  • Eğitimin Planlanması
  • Öğretim Yöntemleri, Stratejileri ve Etkili Kullanımı
  • Sınıf İçi Etkileşim
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hiz. Giriş.

EĞİTİM ÜCRETİ: 300 TL (Kesinlikle ÜCRET İADESİ Yapılamamaktadır. Lütfen Bilgileri Dikkatli Okuyunuz!)

BAŞVURU ŞARTI:

• Üniversitelerin dört yıllık ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar.
  • İki yıllık ilahiyat önlisans programlarından mezun olanlar.
  • İlahiyat lisans ve önlisans öğrencileride başvurabilir.

* Yukardaki şartlardan herhangi birinin sağlanması gerekir.

• Eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmekte olup, dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Sınavda 70 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden yada 0850 346 78 54 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

Hesap Sahibi: YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
Banka: T.C. ZİRAAT BANKASI
Şube Kodu: 0404
Hesap No: 530532195001
IBAN : TR29 0001 0004 0453 0532 1950 01

EN ÇOK TALEP GÖREN EĞİTİMLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?