AKADEMİK İNGİLİZCE KURSU

Ders adı / Ders Saati

AKADEMİK İNGİLİZCE / 180 DERS SAATİ

Sınav

Hafta sonunda yapılacak olan test sınavı

Kursiyere Kazandırdığı Yetenek

Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını İngilizce olarak hazırlayabilmelirini sağlamak.

Kaynak

Eyüp Sabri Yarmalı’nın daha önce yayınlanmış ve üniversitelirde ders kitabı ya da referans kitabı olarak kullanılan yayınları.

Eğitim Konu Başlıkları

Bölüm 1:    SÖZCÜK TÜRLERİ

Bölüm 2:    SÖZCÜK SIRASI

Bölüm 3:    ZAMANLAR

Bölüm 4:    SÖZCÜK, ZAMAN UYUMU

Bölüm 5:    SÖZCÜK ,CÜMLECİK

Bölüm 6:    SÖZCÜK TÜRETME

Bölüm 7:    CÜMLECİK TÜRETME

Bölüm 8:    CÜMLE TÜRETME

Bölüm 9:    PARAĞRAF OLUŞUMU

Bölüm 10:  METİN OLUŞUMU

Ders planı haftada 3 gün günde 2 saat yada haftada 2 gün günde 3 saat olarak planlanmıştır. Her haftanın son saatinde 100 yada 150 sorulur bir test verilerek o hafta verilen bilginin ne denli algılandığının ölçülmesi gerekir. Her hafta başında ilk saat ise hafta sonu kursiyerlirin aldığı testlerin değerlindirilmesi sonucu kursiyerlerin başarısız olduğu konuların genel bir tekrarı yapılacaktır. Bu süreç tüm kurs boyunca aynen tekrar edilecektir. 9 bölümden oluşan kurs süresince her bölümün bitiminde o bölümle ilgili genel bir test verilerek bilgi ölçümü yapılacaktır.

KAYNAK YAYINLAR:

1. ÇEVİRİ TEKNİĞİ DİLBİLGİSİ - EYÜP SABRİ YARMALI
  2. ÇEVİRİ TEKNİĞİ ÇÖZÜMLEME - EYÜP SABRİ YARMALI
  3. KPDTS ANAHTARI - EYÜP SABRİ YARMALI
  4. İNGİLİZCE TEMEL TİCARİ YAZIŞMALAR  KILAVUZU - EYÜP SABRİ YARMALI
  5. PRATİK İNGİLİZCE KONUŞMA KILAVUZU - EYÜP SABRİ YARMALI
  6. EYÜP SABRİ YARMALI’NIN DAHA ÖNCE YAYINLANMIŞ VE ÜNİVERSİTELERDE DERS KİTABI YA DA REFERANS KİTABI OLARAK KULLANILAN YAYINLARI.